• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Az RCH számára hasznos tapasztalatokkal zárult a IV. Vasúti tréning

.

A Magyar Közlekedési Kiadó által negyedik alkalommal megrendezett Vasúti tréningen idén is nagy számban képviseltették magukat a közlekedési, a vasúti, illetve logisztikai ágazat meghatározó szereplői.  A szakmai konferencia napirendjén az ágazatot érintő aktuális változások, az újjászervezett Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerepe és feladata, valamint a szektor szereplőinek tervezett fejlesztései, stratégiái szerepeltek.  

A fórumon a Rail Cargo Hungaria Zrt.-t Dr. Farkas Gyula értékesítési menedzser képviselte, aki  „Közép-kelet-európai cargo helyzetkép" címmel tartott prezentációt. Előadásában ismertette azokat a fejlődési irányokat, amelyeken a vállalat következetesen halad a versenyképesség fokozása érdekében. A szakértő rövid áttekintést adott a társaság üzemeltetési folyamatainak hatékonyságát támogató technológiákról, IT alkalmazásokról és bemutatta a bizalmi-elv
alapján működő ügyfélkapcsolati rendszer elemeit is. Előadásában hangsúlyozta, a társaság továbbra is elkötelezett a kapacitások erősítése, az erőforrások gyarapítása mellett. A Rail Cargo Hungaria Zrt. a fenntartható fejlődés útján kíván haladni a következő hónapokban, években is. A konferencián a vasúti árufuvarozási vállalat tíz kollégája, elsősorban kereskedelmi és üzemeltetési szakemberei vettek részt. Véleményük szerint a logisztikai szektor jelenlegi helyzetét és jövőjét összegző konferencia előremutató volt és értékes tapasztalatokkal zárult.

 A konferencián az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vasút-szabályozási osztályvezetője, dr. Rácz Gábor ismertette a vasúti ágazatot érintő új hazai, nemzetközi és EU jogszabályokat, amelyek megadják a szektor számára a működési keretet és mozgásteret. Előadásában kitért azokra a jogszabályi változásokra is, amelyeket a minisztérium 2011-ben tervez bevezetni. 

A Nemzeti Közlekedés Hatóság aktuális működéséről dr. Menich Péter, az NKH Központ Vasúti Igazgatási Főosztály vezetője tartott prezentációt. Kitért a magyar vasúti árufuvarozási piac felépítésére, részesedésére, teljesítményére. Külön részletezte a hatóság személyszállítással összefüggő hatásköreit, az utasok jogainak védelmével, illetve az utazás előtt tájékoztatatással kapcsolatos feladatait.  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folyamatban lévő, tervezett, illetve javasolt fejlesztéseiről Mayer András irodavezető tájékoztatott.   A konferencián a Vasúti Pályakapacitás-elosztó, a MÁV Zrt., a MÁV-TRAKCIÓ, a MÁV-Gépészet, valamint a GYSEV illetékes vezetői, szakemberei is előadást tartottak a társaságukat érintő változásokról, és a további célkitűzésekről. A konferencia szervezői és résztvevői egyaránt hasznosnak értékelték a fórumot, ahol a tapasztalat-, és véleménycsere mellett lehetőség nyílt a szakmai kapcsolatok erősítésére is.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.