• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Erősödik a Rail Cargo Austria részkonszern értékesítési tevékenysége

.

„A Turnaround program egy éves sikeres megvalósítását követően figyelemreméltó részeredményt értünk el. 2011-ben az RCA négy év óta először pozitív üzemi eredményt mutatott fel és a 2012-es kilátások is a terveknek megfelelőek. Pozícióinknak kulcspiacainkon, Közép- és Kelet-Európában való kiépítése érdekében menedzsmentünk fókuszát most fokozottan az értékesítési tevékenység érősítésére helyezzük" - mondta Christian Kern.

Ennek értelmében július 4-én a Rail Cargo Austria AG felügyelő bizottsága döntést hozott az RCA igazgatóságán belüli változásokról: augusztus 15-től Andreas Fuchs átveszi az Express Interfracht (EXIF) vezetését és egyúttal kiválik az RCA AG igazgatóságából. Az EXIF piaci pozíciójának további kiépítése érdekében latba veti átfogó szállítmányozói és vasúti tudását. Az Express Interfracht logisztikai leányvállalat irányítása a konszern növekedési stratégiájának kulcsfontosságú tényezője.
Az RCA igazgatóságának pénzügyi és üzemeltetési vezetését augusztus 15-től Georg Kasperkovitz veszi át. A pénzügyi feladat a kontrolling, a számlázás és a leszámolás területeit fogja át. Az üzemeltetési feladat átfogja a hálózatmenedzsmentet és az eszközmenedzsmentet. Georg Kasperkovitz 18 éves nemzetközi vasúti árufuvarozási és szállítmányozási tapasztalataival járul hozzá a társaság további fejlődéséhez.

Szintén új az RCA igazgatóságában Arnold Schiefer. A korábban az Infrastruktur AG-ben és a bécsi főpályaudvar projektben tevékeny vezető RCA mandátumát a Rail Cargo Hungaria Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságával együtt látja el. Az RCH-ban Kovács Imrével, az RCHIigazgatóságának elnökével együtt a vállalat további optimalizálását folytatja, és a Románia irányába történő további expanzió bázisát építi ki. Arnold Schiefer az EXIF ügyvezetésével egyeztetve alakítja át az értékesítési struktúrát, és felelős lesz a megrendelés-menedzsmentért. Megbízatásával a magyar leányvállalat 2011-es évi jó teljesítményét is elismerik, és erősítik a szerepét a részkonszernben. Mindemellett Arnold Schiefer lesz a felelős az RCA részkonszern személyzeti ügyeiért is.

A harmadik RCA igazgató, Erik Regter ezentúl az intermodális üzletágat fogja optimalizálni, valamint feladata lesz a harmadik fél (magánvasutak, speditőrök) részére történő értékesítés kiépítése. Az információ-menedzsment, a beszerzés, a marketing és kommunikáció változatlanul az irányítása alatt marad. Erik Regter a jogi területet, a portfólió-kezelést, valamint a kontraktlogisztikát is átveszi.

Az RCA-részkonszern bővülési stratégiája érdekében az EXIF lengyel, török, román és bolgár vezetőségénél is változások lesznek. Lengyelországban (EXIF Polska) Pawel Kielczykovski, a Schenker eddigi CFO-ja lesz az ügyvezető igazgató. A török EXIF leányvállalat élére Ercüment Gücüyener kerül, aki eddig a a Kühne+Nagel sales- és marketingmenedzsere volt. Romániában Cristina Matei lesz az új EXIF ügyvezető igazgató, aki eddig a Kühne+Nagel logisztikai menedzsere volt. Bulgáriában az eddig vasúti teherfuvarozási logisztikust, Ivo Konstantinovot teszik meg az EXIF Bulgária vezetőjének.

Az RCA részkonszern megerősített vezető csapatának az a feladata, hogy a felügyelőbizottság által jóváhagyott szerkezetátalakítási csomagot megvalósítsa és az RCA részkonszernt, annak nemzetközi piaci szerepét megtartva, a következő döntő fázisba - piacbővítés, piacerősítés - vezesse.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.