• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Tájékoztatás az árvízi helyzetről

.

Tisztelt Partnerünk!

Mint azt Önök is tudják a Duna idei áradása soha nem látott mértékű árvízzel és belvízzel árasztotta el hazánk nagy részét, amely a vasúti töltéseket, berendezéseket sem kímélte.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint az 1. számú vasútvonalon (Budapest – Győr – Hegyeshalom), Almásfüzitő és Komárom között olymértékben károsodott a vasútvonal, hogy a tehervonati közlekedés legkorábban 2013. július 1-én indulhat meg, akkor is csak a bal vágányon, maximum 20 km/óra sebességkorlátozással.
A kerülőutirányként alkalmazott Budapest – Székesfehérvár vonalon a június 14-/15-én éjszaka bevezetésre kerülő nyári menetrend miatt a személyvonatok mennyisége olymértékben megnő, hogy a nappali órákban minimális eséllyel lehet a tehervonatokat közlekedtetni. Ugyan ez a helyzet a MÁV Zrt. részéről felajánlott másik kerülési útvonalon is, a Budapest – Pusztaszabolcs – Börgönd – Székesfehérvár szakaszon.

A kialakult árvízi helyzet következtében tehervonataink jelenleg kerülő útirányokon közlekednek, a pályavasúti és vontatási kapacitások véges volta miatt közel egy napos késést szenvedve.

A MÁV Zrt. mindent megtesz a megrongálódott vasútvonalak helyreállítása érdekében, a késések és torlódások felszámolása azonban előreláthatólag legalább július közepéig eltart. Tájékoztatásuk szerint a fentiekben megadott időpontok csak kedvező időjárási viszonyok esetén tarthatóak, ellenkező esetben a forgalom felvétele későbbi időpontra tolódhat.

Amennyiben a fentiektől jelentősen eltérő újabb információt kapunk a MÁV Zrt-től, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.

Szíves türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük.

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.