• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Megállapodott a Rail Cargo Hungaria Zrt. a Vasutas Szakszervezetek Szövetségével

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) megnyugtatóan, a közös érdekek mentén sikeresen rendezte a napirenden lévő aktuális kérdéseket. Az ezzel kapcsolatos megállapodást június 13-án a Rail Cargo Hungaria Zrt. székházában írta alá Dr. Kovács Imre CEO, az Igazgatóság elnöke, illetve a VASZ illetékes képviselői, Mózes Tibor (VDSzSz Szolidaritás), Zlati Róbert (Vasutasok Szakszervezete), Bezdán Mihály (Mozdonyvezetők Szakszervezete). A megállapodásnak köszönhetően a mai kollektív munkaügyi vita a felek megelégedésével lezárult.

Dr. Kovács Imre a megegyezés aláírásakor hangsúlyozta, örömére szolgál, hogy a vállalat a szakszervezetekkel együtt talált megoldást az aktuális munkaügyi kérdésekre. Hangsúlyozta, a Rail Cargo Hungaria 2013-ban is arra törekszik, hogy a tavalyi év során elért eredményeit megtartsa, fokozza, és versenyképességét hosszú távon biztosítsa. Ebben a feladatvállalásában fontos támaszként tekint valamennyi munkavállalójára, és arra kéri a szakszervezeteket, ezt az üzenetet tolmácsolják tagjaik felé is. A VASZ képviselői örömmel konstatálták, hogy a tárgyalások végül a szakszervezetek rendelkezésére álló eszközök további alkalmazása nélkül vezettek eredményre. Ezzel helyreállt a vállalat és a szakszervezetek közötti, jellemzően konstruktív kapcsolat.

A megállapodásban a vállalat megerősítette, nem fog eltérni a létszámoptimalizáció korábban szakszervezetekkel is egyeztetett és elfogadott mértéktől, azaz ha a gondoskodási programokkal élők száma eléri a kitűzött szintet, az RCH a társaság karcsúsítását befejezettnek tekinti 2013-ban.
A rövid távú intézkedések keretében arról is megegyezés született, hogy az RCH a szakszervezetekkel szoros együttműködésben külön technológiai vizsgálatot végez a létszám tekintetében.
A felek között abban is konszenzus volt, hogy a középtávú célok rögzítése érdekében ősszel ismét tárgyalóasztalhoz ülnek és a társaság addigra elkészülő, három évre vonatkozó üzleti tervének függvényében határozzák meg a következő évek foglalkoztatáspolitikai mérföldköveit. Az RCH és a VASZ meghatározó eredményként értékeli azt is, hogy teljes konszenzus alapján, sikeresen meghosszabbították a Kollektív Szerződést.

További információk:
Marketing- és kommunikáció
e-mail: press@railcargo.hu

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.