• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

A Rail Cargo Hungaria Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetemmel

.

Budapest, 2014. szeptember 9.: Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Karával. A vasútvállalat képviseletében Dr. Kovács Imre, az Igazgatóság elnöke, CEO, az Egyetem képviseletében Dr. Pető Károly megbízott dékán látták el a szerződést kézjegyükkel. Ennek értelmében létrejött egy, a Kar mellett működő speciális oktatási, kutatási, szaktanácsadási egység Rail Cargo Menedzsment Kihelyezett Tanszék néven. Az együttműködés célja továbbá a graduális, posztgraduális képzés, a kutatás személyi és tárgyi feltételeinek kibővítése, valamint a termelő szférával meglévő kapcsolatok fejlesztése.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. kiemelten kezeli a tehetséggondozás témáját, ezért a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a Debreceni Egyetem logisztikai szakán tanulók képzésére, valamint a vasúti árufuvarozás és ezen belül a vállalat tevékenységének bemutatására. A megállapodás keretében 2014. őszi félévétől egy önálló választható tantárgyat indítanak a Debreceni Egyetem oktatóinak, illetve a Rail Cargo Hungaria Zrt. szakembereinek bevonásával.

A tantárgyi program korszerű ismereteket tartalmaz, objektíven mutatja be a vasúti árufuvarozás helyzetét, fejlesztési lehetőségeit, valamint felkelti a hallgatók érdeklődését a vasúti szállítmányozás téma iránt. Mindemellett egyfajta előképzést is ad azon témákból, amelyek a vállalat számára nagy jelentőséggel bírnak. Az együttműködés része a vállalat humánpolitikai stratégiájának, amelynek egyik feladata a szakmai utánpótlás biztosítása. A vállalat tervei között szerepel, hogy a képzés során legjobban teljesítő hallgatókat felveszi sikeresen működő gyakornoki programjába.

A Debreceni Egyetem az ország legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye. Magyarország vezető kutatóegyetemei közé tartozik, amely 14 karával, 25 doktori iskolájával a legszélesebb hazai képzési kínálatot nyújtja. Hallgatói és oktatói bekapcsolódnak a nemzetközi tudományos vérkeringésbe is.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. büszke arra, hogy a Debreceni Egyetem szakmai partnereként hozzájárulhat a logisztikai szakemberek képzéséhez, és az egyetemen elsajátítható színvonalas elméleti tudást valós, szakmai ismeretekkel is kiegészítheti. Dr. Kovács Imre, a vasútvállalat Igazgatóságának elnöke, CEO hangsúlyozta, hogy a vasúti árufuvarozás területén már most is tapasztalható szakemberhiány, ezért sürgető feladattá vált a vasútlogisztika következő generációjának felkészítése. A Rail Cargo Hungaria Zrt. az ágazat legnagyobb munkaadójaként és piacvezető vállalataként felelősséget érez a szakember-utánpótlásért. „Kapcsolatot kerestünk a felsőoktatási intézményekkel annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a speciális vasúti árufuvarozási ismeretek oktatásának fontosságára. Nagy öröm számunkra, hogy a Debreceni Egyetem felismerte kezdeményezésünk jelentőségét és lehetővé tette egy oktatási, kutatási, szaktanácsadási egység létrehozását Rail Cargo Menedzsment Kihelyezett Tanszék néven. Ennek közös működtetéséről kötöttünk most együttműködési megállapodást a Gazdálkodástudományi Karral. Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy átadhatjuk az Európa egyik legsikeresebb vasúti árufuvarozó vállalatánál felgyűlt gyakorlati tudást és tapasztalatot az egyetem mesterszakos hallgatóinak egy önálló választható tantárgy keretében. A most induló szemesztertől kezdve szakembereink személyesen is közreműködnek, előadásokat és konzultációkat tartanak a képzésben résztvevők számára".
A Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke végezetül elmondta, hogy a vállalat évek óta gyakornoki programmal is ösztönzi a végzett egyetemistákat arra, hogy megismerkedjenek a vasúti fuvarozás területén megvalósítható karrierlehetőségekkel.

A megállapodás Magyarországon példaértékű és egyedülálló, hiszen jelenleg vasúti árufuvarozási témában nem létezik hasonló együttműködés. A Rail Cargo Hungaria Zrt. a jövőben is keresni fogja a felsőfokú oktatási intézményekkel való együttműködés lehetőségeit annak érdekében, hogy minél több tehetséges hallgatót segíthessen a szakmai kibontakozás útján.

Sajtóközleményünket megtekintheti pdfezen a linken.

További információk:
Rail Cargo Hungaria Zrt.
Marketing és kommunikáció
E-mail: press@railcargo.hu

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.