• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért

.

Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. és partnere, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. a környezettudatos gondolkodás jegyében közösen szerveztek hulladékgyűjtési akciót a devecseri erdőgazdaság területén. Az összefogás is hangsúlyozza a két társaság filozófiáját: mindannyian tehetünk környezetünkért.

Bakonyerdo RCH hulladekgyujtesAz eseményen részt vett Varga László, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO is. A program keretében az erdészeti társaság munkatársai és vasutasok közösen szedték össze az eldobott szemetet a devecseri erdőben, hogy együtt tisztább környezetet teremtsenek, mely jól tükrözi az erdőgazdaság szlogenjét, miszerint „Mindenünk a természet!"

A vasútvállalat immár második alkalommal vesz részt hasonló, közösségformáló akcióban – azzal a nem titkolt céllal, hogy a „Szedd magad! – tiszta erdeinkért, tiszta környezetért" elnevezésű megmozdulás hagyományteremtő lesz, és a jövő generációi számára is élhetőbb világot teremt. A Rail Cargo Hungaria egyik alapértéke a környezettudatosság: a társaság a vasúti árufuvarozás során nagy figyelmet fordít a környezetterhelés csökkentésére, a környezetszennyezés megelőzésére, az élővilág védelmére és a fenntartható fejlődés biztosítására. A vasúti árufuvarozás lényegesen kevesebb CO2-kibocsátással jár, mint például a közúti fuvarozás. Mindemellett a mindennapos irodai működéshez kapcsolódó zöld programokat is rendszeresen hirdet a vállalat, amelyeket a 2014-ben bevezetett Környezetközpontú Irányítási Rendszer strukturált módon valósít meg.

A sajtóközlemény teljes tartalma pdfmegtekinthető ezen a linken

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.