• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

A Rail Cargo Hungaria közreműködésével indult el a duális képzés a BGF-en

.

A Budapesti Gazdasági Főiskola a Rail Cargo Hungariával (RCH) – illetve több más nagyvállalattal – együttműködésben indította el duális rendszerű képzését. Ennek részeként a főiskolát elkezdő diákok közül négy kiválasztott a főiskolai oktatással párhuzamosan az RCH-nál külön e célból kialakított duális képzési programon vehet részt, így mire megszerzik a diplomát ezek a fiatalok, már több éves munkahelyi, vállalati, illetve ágazati tapasztalattal is rendelkeznek majd. A Rail Cargo Hungaria mendzsmentje a duális képzésben jó lehetőséget lát arra, hogy elősegítse a vállalat számára megfelelő kompetenciákkal rendelkező utánpótlás kinevelését, felkészítését.

A négy fiatal első lépésben a társaság tevékenységével, nemzetközi kapcsolatrendszerével, illetve a piacon betöltött szerepével ismerkedik meg. A vizsgaidőszak alatt a gyakornokok úgynevezett projektfeladatot kapnak, tudásukról prezentáció formájában adnak majd számot.

További együttműködés a főiskolával
A főiskola a Rail Cargo Hungariát kérte fel arra is, hogy nyújtson segítséget a duális képzésre vonatkozó Fehér Könyv (a képzés szervezeti és működési feltételeinek meghatározása, szabályokba foglalása) szakmai tartalmának kidolgozásához. A vasúttársaság készséggel áll a BGF rendelkezésére.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.