• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Werner von Siemens Hatékonysági Díj 2015.

.

A Siemens Zrt. 2015-ben is meghirdette a Werner von Siemens Hatékonysági Díjat. Az elismerésre olyan vállalatok, intézmények illetve szervezetek nevezhettek, melyek az elmúlt időszakban - 2015. április 30-ig bezárólag - hatékonyságukat növelő projektet hajtottak végre, és annak eredményét igazolni tudták.

A díjat a Siemens azért hozta létre, hogy elismerje partnereinek eredményeit a hatékonyságnövelés terén, legyen az üzleti vagy társadalmi eredmény, valamint, hogy a pályázaton keresztül hozzáférhetővé tegye:

- a legjobb fejlesztési példákat, kiemelve bennük partnerei elévülhetetlen szerepét,

- a technológiai téren végrehajtott fejlesztéseiket, hatékonyságjavító lépéseiket,

- a Siemens technológia alkalmazásával az erőforrások racionális felhasználásának számszerűsíthető előnyeit

A Rail Cargo Hungaria is indult ezen a pályázaton, amellyel a 7 legjobb között a döntőbe került. November 19-én az ünnepélyes átadáson vállalatunk üzemeltetési igazgatója, Horváth Ottó vette át a közönség különdíját.

A pályázat a következő volt:

A Rail Cargo Hungaria Zrt. az ÖBB Technische Services GmbH alkatrészkészletére alapozva, a MÁV és a Siemens szakértelmével kiegészítve olyan együttműködési rendszert alakított ki, melynek köszönhetően mind a MÁV Zrt, mind a Rail Cargo Hungaria Zrt. járművei tartósan 96% fölötti üzemkészséggel dolgozhatnak. A kitűnő anyagellátáson és a Siemens támogatásán túl fontos eszközeink a felmerülő korrektív javítási igények lehetőség szerinti összevonása a tervezett karbantartásokkal, valamint a karbantartási események elvégezhetőségének előzetes vizsgálata még a jármű javításba utalása előtt. Mindez más rendszerekhez képest extra vontatási kapacitást jelent, valamint a vontatási szolgáltatás magas minőségéhez és költséghatékonyságához is nagymértékben hozzájárul.

A rugalmas és színvonalas karbantartási rendszer hozzájárul ahhoz, hogy a mozdonyok tisztán tehervonati felhasználásban is évi több, mint 180 ezer km-t fussanak, ez Európai mércében is kiemelkedő érték.

A projekt további hatása a megnövekedett raktárkészlet, mellyel kivédhető a kis flottákra jellemző alkatrészhiány, valamint az is, hogy mivel kedvezőek a tapasztalatok a Rail Cargo Hungaria Zrt járműveinek karbantartásával kapcsolatban, az NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) duplájára emelte a MÁV Zrt járműveinek két karbantartása között megtehető futásteljesítmény értékét. Mindez az államvasútnál is mozdonykapacitás-bővülést eredményezett.

Sikerült egy olyan konstrukciót megvalósítani, amelybe minden érintett tudása és erősségei legjavát adhatja bele,

A megfelelő szinergiák maximális kihasználása eredményezi, hogy a korábbi karbantartási technológián túllépve ilyen magas színvonalon működhet a magyarországi karbantartás.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.