• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

4000. Suzuki irányvonat

.

Elindult a Rail Cargo Hungaria Zrt. 4000. Suzuki irányvonata

Komárom, 2016. október 4. - Krisztián Róbert, értékesítés és marketing operatív igazgató, a Magyar Suzuki Zrt. igazgatósági tagja és dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, CEO, ünnepélyesen útjára bocsátották az esztergomi gyárban exportra készült gépkocsikat fuvarozó 4000. irányvonatot. Az első Suzuki vonat indításának negyedszázados évfordulóján összeállított szerelvény 20 speciális vasúti kocsiján 200 Suzuki jármű utazik a belgiumi Zeebrugge kikötőbe, ahonnan hajók továbbítják az autókat a világ számos országába. A jubileumi vonatot a MÁV-START Zrt. flottájához tartozó, a Rail Cargo Hungaria arculati elemeivel díszített V63-as mozdony húzta ki.

Krisztián Róbert az esemény alkalmából hangsúlyozta: „A Magyar Suzuki Zrt. a kezdetekben tervezett 50 ezres gyártókapacitását megsokszorozta az elmúlt negyedszázadban. Az általunk gyártott gépjárművek ma már a világ 128 ország útjain közlekednek, ám ahhoz, hogy ezekre a desztinációkra eljussanak, a kezdetektől szükség volt a Rail Cargo Hungaria pontos és megbízható szolgáltatásaira."
Dr. Kovács Imre válaszában kijelentette, hogy a piacvezető társaság büszke arra, hogy 25 éve megszakítás nélkül nyújthat vasúti fuvarozási szolgáltatásokat a Magyar Suzuki Zrt.-nek. „A hagyományos partnerségnek köszönhetően a Rail Cargo Hungaria Magyarország első számú vasúti készautó-fuvarozó specialistájává vált. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Suzuki magas minőségi elvárásainak vasúti fuvarozóként és vasútlogisztikai szolgáltatóként egyaránt a következő években is megfeleljünk."

Az utóbbi tíz évben a termelés felfutásával a Rail Cargo Hungaria Zrt. szinte naponta indít Suzuki szerelvényeket Esztergomból. Az itt gyártott gépkocsik iránt világszerte megnyilvánuló érdeklődés kielégítése érdekében 2016 első hat hónapjában 2000 vasúti kocsi hagyta el a gyárat, mindegyik vagonon legalább 8-10 autóval. A fejlődésre jellemző, hogy egy év alatt a Suzuki saját gyártású gépkocsi értékesítése a 2014-es 150 578 darabról 181 115 darabra nőtt. A 20 százalékos növekedést a vasúti teherfuvarozásnak is követni kellett.

A Suzukival megrakott vagonok átlagosan 1500 kilométerre továbbítják a kocsikra rakott 180-200 gépjárművet. Esztergomból indulva a legtöbb célállomás valamely nagy európai kikötő: a belgiumi Zeebrugge, a holland Rotterdam és a németországi Lübeck. Itt az autók elhagyják a vonatot és többnyire hajón folytatják útjukat Skandináviába, Ausztráliába, Dél-Amerikába, Taiwanra és Japánba. Nagyon sok Magyarországon gyártott Suzuki gépkocsi jut el vasúti szállítással vevőikhez.

Az utóbbi évtizedben a Rail Cargo Hungaria 2,6 millió vonatkilométer távolságra indított Suzuki járművekkel rakott vonatokat, a teljesítmény 25 év alatt megközelíti az 5 millió kilométert. A negyedszázad alatt Suzuki járművekkel rakott vasúti kocsik összesen egy 4500 km hosszú szerelvényt alkotnának.

További információk:
Rail Cargo Hungaria Zrt.
Marketing és kommunikáció
E-mail: press@railcargo.com

A teljes sajtóközlemény letölthető pdfezen a linken.

 

Meghosszabbított tanulmányi ösztöndíj program

.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. öt évvel meghosszabbította tanulmányi ösztöndíj programját

Budapest, 2016. október 3. - A Rail Cargo Hungaria Zrt. a 2020/21-es tanév végéig meghosszabbította a Budapesti Osztrák Iskola legtehetségesebb tanulóit segítő ösztöndíj programját – jelentette be Dr. Kovács Imre, a piacvezető magyar vasúti árufuvarozó vállalat igazgatóságának elnöke, CEO azon az ünnepségen, amelyen átadták a támogatást az idei díjazottaknak. Az ösztöndíj összege évi egymillió forint, odaítéléséről az iskola a diákok tanulmányi teljesítménye alapján dönt. A „Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíj Program" célja a kiváló eredményt elérő tanulók elismerése és támogatása, a tehetségmenedzsment elősegítése, valamint a Budapesti Osztrák Iskola és a Rail Cargo Hungaria közötti együttműködés erősítése.

Az eseményen Dr. Ralph Scheide, az Osztrák Köztársaság magyarországi nagykövete és Dr. Kovács Imre átadták a támogatásról szóló okleveleket 2016/2017-es tanévben ösztöndíjban részesült 10 diáknak. Velük együtt, 2011 óta összesen 27 tehetséges fiatal részesült Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíjban. Mindketten elismerő szavakkal gratuláltak a tanulóknak, akik teljesítményükkel elnyerték ezt az ösztöndíjat.

Dr. Ralph Scheide gratulált az ösztöndíjas tanulóknak, akik kiváló teljesítményét ezúttal díjaztuk és hozzáfűzte: „A Rail Cargo Hungaria egy igazi osztrák-magyar sikertörténet, mely a dél-kelet európai piacon vezető vasúti árufuvarozó társasággá nőtte ki magát. A vállalati ösztöndíjprogram keretében megvalósuló támogatás a Budapesti Osztrák Iskola jelentőségének és kiváló képzésének elismerése. Köszönettel tartozom a Rail Cargo Hungariának ezért a támogatásért, és remélem, hogy példaként szolgál más osztrák hátterű vállalatok számára, akik követni fogják ezen az úton."

Dr. Kovács Imre beszédében rámutatott: „Társaságunk számára fontos és jó befektetés a fiatal generációk támogatása. A vasút Európában dinamikusan fejlődő magas technológiát képviselő iparág, a fiatal generációk számára azonban még mindig nem elég vonzó. A Rail Cargo Hungaria arra törekszik, hogy változtasson ezen a helyzeten. Meggyőződésem, hogy a fiatalok érdeklődését úgy tudjuk legjobban a pályaválasztás során a vasutas életpályára, azon belül is az árufuvarozó vasút karrierlehetőségeire irányítani, ha ehhez már a kezdeteknél segítő kezet adunk."
„Utánpótlás nevelési céljaik eléréséhez jelentősen hozzájárultak a Budapesti Osztrák Iskolával való összefogás elmúlt öt éve alatt szerzett kiváló tapasztalataink. Ezekre építve építettük ki együttműködésünket a Debreceni Egyetemmel, a Dunaújvárosi Egyetemmel, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetem Külgazdasági Karával. A Rail Cargo Hungaria önállóan is sikeresen működtet gyakornoki programot."

Dr. Kovács Imre végezetül hangsúlyozta, hogy a Budapesti Osztrák Iskolával való együttműködés a vasútvállalat számára a hagyományosan jó osztrák-magyar gazdasági és kulturális partnerség megerősítését is szimbolizálja. Mint mondotta, az ilyen programokkal a vállalat példát ad arra, hogyan lehet együttes erővel, – az oktatás és az üzleti szféra összefogásával – a foglalkoztatás kereteit akár nemzetközi dimenziókban is kitágítani."

Az iskola igazgatója, Günther Kaiser a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy a közös sikernek számos oka van, amelyek olyan szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mint egy fogaskerék fogai, de mégis lát ezek között egy kiemelkedően fontosat: „Tapasztalt, rugalmas tanári csapattal működünk együtt, akik változatos módszerekkel dolgoznak és egy csónakban eveznek, valamint - ami még nagyon fontos - tanulóinkat valódi partnernek tekintik. Az eredményes tanulás alapja az ezzel együtt járó értékítélet és a tanár-diák közötti bizalom. Az eredményeket egyrészt jó érdemjegyekkel, másrészt – ami sokkal lényegesebb - személyes visszacsatolással és dicsérettel ismerjük el. Az elismerés szép példája a Rail Cargo Hungaria ösztöndíjak átadása."

A díjátadó ünnepség programját az iskola diákjainak kulturális műsora, színvonalas zenei előadásai zárták.

A Budapesti Osztrák Iskoláról

A Budapesti Osztrák Iskola egyike a 7 külföldön működő osztrák iskolának, és az egyik legeredményesebb a magyarországi gimnáziumok közt. Az iskola egy nemzetközi megállapodás kapcsán kötelezte el magát az osztrák-magyar kapcsolatok ápolása és elmélyítése mellett. Fennállásának 26 éve alatt olyan, magas szintű német nyelvtudással rendelkező tanulók kerültek ki az intézmény falai közül, akiket tárt karokkal fogadnak a német nyelven kommunikáló vagy osztrák kapcsolatokkal rendelkező vállalatok és intézmények. A differenciált oktatási módszerek bevonása és a tehetséges diákok tanulmányi előmenetelét támogató plusz lehetőségek biztosítása alapvető fontosságú egy eredményes iskola számára. A diákok felelőssége a tanulás, amelyben értékes motivációt jelent a Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíjprogramja is.

További információk:

Rail Cargo Hungaria Zrt.
Marketing és kommunikáció
E-mail: press@railcargo.com

A teljes sajtóközlemény letölthető pdfezen a linken.

 

Dr. Kovács Imre elismerése

.

Augusztus 20-ai nemzeti ünnepünk alkalmából Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke – a Rail Cargo Hungaria és az NKH Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala közötti harmonikus kapcsolat és szakmai együttműködés megteremtése érdekében végzett tevékenységéért – dr. Kovács Imrét, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnökét, CEO-t Partnerségi Elismerésben részesítette.
Az erről szóló oklevél és plakett átadását követő állófogadáson elhangzott pohárköszöntőjében Győri Gyula ismételten hangsúlyozta, hogy milyen nagy jelentősége van a bürokráciacsökkentésben az olyan partneri kapcsolatoknak, mint amilyenek egyebek között a Rail Cargo Hungariával is működnek. Az ilyen jellegű kapcsolatok kialakításában döntő szerep jut a vezetők hozzáállásának, és e téren dr. Kovács Imre valóban példaértékű, együttműködő vezető – hangsúlyozta Győri Gyula.

 

Kapacitás korlátozás Curtici határátmenetre

.

Tisztelt Partnerünk!

A MÁV Zrt. értesítése alapján az alábbi kapacitáskorlátozásokról tájékoztatjuk Önöket.

  • 2016. augusztus 24-én 07:00 órától 2016. augusztus 25-én 07:00 óráig (EET – kelet-európai idő szerint) Curtici és Lőkösháza állomások között kizárólag a személyszállító és a korridor tehervonatok közlekedhetnek.
  • 2016. augusztus 25-én 07:00 órától 2016. augusztus 28-án 07:00 óráig (EET – kelet-európai idő szerint) Curtici és Lőkösháza állomások között kizárólag a személyszállító, a korridor, valamint azon tehervonatok közlekedhetnek, amely indulási vagy célállomása Curtici Terminál.

Kérjük, hogy az említett korlátozásokat fuvarjaik tervezésénél szíveskedjenek figyelembe venni.

A korlátozások okozta kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük.

A dokumentum teljes szövege pdfitt tekinthető meg.