Meghosszabbított tanulmányi ösztöndíj program

A Rail Cargo Hungaria Zrt. öt évvel meghosszabbította tanulmányi ösztöndíj programját

Budapest, 2016. október 3. - A Rail Cargo Hungaria Zrt. a 2020/21-es tanév végéig meghosszabbította a Budapesti Osztrák Iskola legtehetségesebb tanulóit segítő ösztöndíj programját – jelentette be Dr. Kovács Imre, a piacvezető magyar vasúti árufuvarozó vállalat igazgatóságának elnöke, CEO azon az ünnepségen, amelyen átadták a támogatást az idei díjazottaknak. Az ösztöndíj összege évi egymillió forint, odaítéléséről az iskola a diákok tanulmányi teljesítménye alapján dönt. A „Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíj Program" célja a kiváló eredményt elérő tanulók elismerése és támogatása, a tehetségmenedzsment elősegítése, valamint a Budapesti Osztrák Iskola és a Rail Cargo Hungaria közötti együttműködés erősítése.

Az eseményen Dr. Ralph Scheide, az Osztrák Köztársaság magyarországi nagykövete és Dr. Kovács Imre átadták a támogatásról szóló okleveleket 2016/2017-es tanévben ösztöndíjban részesült 10 diáknak. Velük együtt, 2011 óta összesen 27 tehetséges fiatal részesült Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíjban. Mindketten elismerő szavakkal gratuláltak a tanulóknak, akik teljesítményükkel elnyerték ezt az ösztöndíjat.

Dr. Ralph Scheide gratulált az ösztöndíjas tanulóknak, akik kiváló teljesítményét ezúttal díjaztuk és hozzáfűzte: „A Rail Cargo Hungaria egy igazi osztrák-magyar sikertörténet, mely a dél-kelet európai piacon vezető vasúti árufuvarozó társasággá nőtte ki magát. A vállalati ösztöndíjprogram keretében megvalósuló támogatás a Budapesti Osztrák Iskola jelentőségének és kiváló képzésének elismerése. Köszönettel tartozom a Rail Cargo Hungariának ezért a támogatásért, és remélem, hogy példaként szolgál más osztrák hátterű vállalatok számára, akik követni fogják ezen az úton."

Dr. Kovács Imre beszédében rámutatott: „Társaságunk számára fontos és jó befektetés a fiatal generációk támogatása. A vasút Európában dinamikusan fejlődő magas technológiát képviselő iparág, a fiatal generációk számára azonban még mindig nem elég vonzó. A Rail Cargo Hungaria arra törekszik, hogy változtasson ezen a helyzeten. Meggyőződésem, hogy a fiatalok érdeklődését úgy tudjuk legjobban a pályaválasztás során a vasutas életpályára, azon belül is az árufuvarozó vasút karrierlehetőségeire irányítani, ha ehhez már a kezdeteknél segítő kezet adunk."
„Utánpótlás nevelési céljaik eléréséhez jelentősen hozzájárultak a Budapesti Osztrák Iskolával való összefogás elmúlt öt éve alatt szerzett kiváló tapasztalataink. Ezekre építve építettük ki együttműködésünket a Debreceni Egyetemmel, a Dunaújvárosi Egyetemmel, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetem Külgazdasági Karával. A Rail Cargo Hungaria önállóan is sikeresen működtet gyakornoki programot."

Dr. Kovács Imre végezetül hangsúlyozta, hogy a Budapesti Osztrák Iskolával való együttműködés a vasútvállalat számára a hagyományosan jó osztrák-magyar gazdasági és kulturális partnerség megerősítését is szimbolizálja. Mint mondotta, az ilyen programokkal a vállalat példát ad arra, hogyan lehet együttes erővel, – az oktatás és az üzleti szféra összefogásával – a foglalkoztatás kereteit akár nemzetközi dimenziókban is kitágítani."

Az iskola igazgatója, Günther Kaiser a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy a közös sikernek számos oka van, amelyek olyan szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mint egy fogaskerék fogai, de mégis lát ezek között egy kiemelkedően fontosat: „Tapasztalt, rugalmas tanári csapattal működünk együtt, akik változatos módszerekkel dolgoznak és egy csónakban eveznek, valamint - ami még nagyon fontos - tanulóinkat valódi partnernek tekintik. Az eredményes tanulás alapja az ezzel együtt járó értékítélet és a tanár-diák közötti bizalom. Az eredményeket egyrészt jó érdemjegyekkel, másrészt – ami sokkal lényegesebb - személyes visszacsatolással és dicsérettel ismerjük el. Az elismerés szép példája a Rail Cargo Hungaria ösztöndíjak átadása."

A díjátadó ünnepség programját az iskola diákjainak kulturális műsora, színvonalas zenei előadásai zárták.

A Budapesti Osztrák Iskoláról

A Budapesti Osztrák Iskola egyike a 7 külföldön működő osztrák iskolának, és az egyik legeredményesebb a magyarországi gimnáziumok közt. Az iskola egy nemzetközi megállapodás kapcsán kötelezte el magát az osztrák-magyar kapcsolatok ápolása és elmélyítése mellett. Fennállásának 26 éve alatt olyan, magas szintű német nyelvtudással rendelkező tanulók kerültek ki az intézmény falai közül, akiket tárt karokkal fogadnak a német nyelven kommunikáló vagy osztrák kapcsolatokkal rendelkező vállalatok és intézmények. A differenciált oktatási módszerek bevonása és a tehetséges diákok tanulmányi előmenetelét támogató plusz lehetőségek biztosítása alapvető fontosságú egy eredményes iskola számára. A diákok felelőssége a tanulás, amelyben értékes motivációt jelent a Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíjprogramja is.

További információk:

Rail Cargo Hungaria Zrt.
Marketing és kommunikáció
E-mail: press@railcargo.com

A teljes sajtóközlemény letölthető pdfezen a linken.