• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Tájékoztató átmeneti megőrzésbe vett küldeményekről

.

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vámjogszabályok és a jövedéki törvény változásának következtében az átmeneti megőrzésben lévő küldemények tárolásának feltételei vámjogi szempontból 2017. szeptember 1-től megváltoznak.

Ez a változás azt jelenti, hogy:

1. a jövedéki törvény hatálya alá tartozó áruk, küldemények - melyek után jövedéki garanciát kell nyújtani az átmeneti megőrzés idejére - átmeneti megőrzésbe vételét az RCH 2017.09.01-től nem vállalja.

2. a külső határállomáson történő belépést (Eperjeske/Záhony, Kelebia) követően, 2017. szeptember 1-től kezdődően minden más nem uniós státuszú küldemény esetén az átmeneti megőrzést – a felek között érvényben lévő megállapodásokban, szerződésekben foglalt rendelkezések alapján - az RCH külön díj megfizetés nélkül 15 napig díjmentesen biztosítja partnerei részére, 15 napon túli tárolás esetén a szolgáltatás díja naponta 20.000,- HUF/szállítóeszköz (kocsi,UTI). Ez a díj a „Nem uniós státuszú küldemények megbízás alapján történő átmeneti megőrzésbe vétele" megnevezésű 41.7 mellékdíjkód alatt kerül felszámításra.

A fenti változások bevezetése miatt szükségessé válik az ehhez kapcsolódó megállapodások, szerződések módosítása is, melyeket Társaságunk hamarosan megküld a szerződésmódosításban érintett Partnereink részére.

A 2. pontban feltüntetett szolgáltatás megrendeléséhez szükséges formanyomtatvány az RCH honlapján érhető el, valamint tájékoztatjuk Önöket, hogy az átmeneti megőrzésbe kerülő küldeményekhez vámszámla is szükséges.

Kérjük, hogy a fentiekben leírt változásokat levelünk kézhezvételét követően soron kívül alkalmazni szíveskedjenek tekintettel a 2017.09.01. határidőre.

Tájékoztató levelünket az alábbiakban is megtekintheti:

pdfTájékoztató_átmeneti_megőrzésbe_vett_küldeményekről_HU.pdf

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.