• Vállalatunk - Rail Cargo Hungária
  • Vállalatunk -- Rail Cargo Hungária

Küldetés és cégtörténet

Innovatív vasúti árufuvarozási megoldásainkkal élhetőbb környezetet teremtünk

A Rail Cargo Hungaria Zrt. a közép- és délkelet-európai térség piacvezető árufuvarozási vállalatcsoportjának, a Rail Cargo Groupnak kiemelkedően fontos tagja. Büszkén vállaljuk a híd szerepét a régióban, amelyre anyavállalatunkkal közösen egyedülálló szakmai tudásunk, innovatív logisztikai megoldásaink tesznek bennünket alkalmassá. Megrendelőink ellátási láncát megbízhatóan, költséghatékony és környezetbarát módon, stratégiai partnerségre törekedve optimalizáljuk.

A vállalat 2006-tól MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt.-ként kezdte meg önálló működését, miután kivált a Magyar Államvasutak Zrt. szervezetéből. 2008-as privatizációját követően két évvel a társaság új néven, Rail Cargo Hungaria Zrt.-ként folytatta tevékenységét és fejlődésének új korszakába lépett. Hozzákezdett működési folyamatainak racionalizálásához, vagonparkjának korszerűsítéséhez, saját vontatási kapacitásának kialakításához és hosszú távú versenyképességének biztosításához. Célirányos és következetes üzletpolitikájának, stratégiájának köszönhetően a társaság az európai vasúti árufuvarozási piac meghatározó szereplőjévé vált, és a mai napig a vállalatcsoport egyik legfontosabb támasza a térségben.


Röviden a Rail Cargo Austria AG-ről

Az RCA az osztrák állami vasúttársaság árufuvarozási leányvállalata, Európa egyik legsikeresebb vasúti szállító cége, 2008 decemberétől a Rail Cargo Hungaria Zrt. többségi tulajdonosa. Az osztráktársaság üzletpolitikájának középpontjában az ügyfelek állnak, a vállalat partnerei elvárásait szem előtt tartva szélesíti szolgáltatásait. A logisztikai és fuvarozási feladatok teljesítését a szolgáltatási paletta átfogó kínálatával vállalja. Beszállítói, logisztikai központjai, termináljai és kiszolgáló vasutak sűrű hálózata lehetővé teszi a feladás, a tárolás, a rakodás és az árufogadás optimális lebonyolítását világszerte. A Rail Cargo Hungaria Zrt.-vel való közös munkától a konszern a Közép- és Kelet-Európa irányába történő piacbővítést várja.

Rail Cargo Group: új ernyőmárka
2014-ben a Rail Cargo Austria létrehozott egy új ernyőmárkát Rail Cargo Group néven, amely a vállalatcsoport társaságait egyesíti annak érdekében, hogy együtt még erősebb piaci szereplővé váljanak. A Rail Cargo Group 20 országból származó 8100 munkatársa a logisztika új generációját képviseli. A vállalatcsoport – összekapcsolva a szakértelmet az elkötelezettséggel – Európa-szerte igényekre szabott vasút-logisztikai megoldásokat fejleszt. A Rail Cargo Group az Északi-, a Földközi- és a Fekete-tenger között évente 109 millió tonna árut szállít saját vonataival, környezetbarát módon, biztonságosan és megbízhatóan

További információ és weboldal: Rail Cargo AustriaÉrtékeink:

  • Szakértelem
  • Minőség
  • Elhivatottság
  • Nemzetközi háttér
  • Folyamatos fejlődés
  • Környezettudatosság


pdfRail_Cargo_Group

pdfRail Cargo Group Magyarországon