• Vállalatunk - Rail Cargo Hungária
  • Vállalatunk -- Rail Cargo Hungária

Küldetés és cégtörténet

Innovatív vasúti árufuvarozási megoldásainkkal élhetőbb környezetet teremtünk

A Rail Cargo Hungaria Zrt. a közép- és délkelet-európai térség piacvezető árufuvarozási vállalatcsoportjának, a Rail Cargo Groupnak kiemelkedően fontos tagja. Büszkén vállaljuk a híd szerepét a régióban, amelyre anyavállalatunkkal közösen egyedülálló szakmai tudásunk, innovatív logisztikai megoldásaink tesznek bennünket alkalmassá. Ügyfeleink ellátási láncát megbízhatóan, költséghatékony és környezetbarát módon, stratégiai partnerségre törekedve optimalizáljuk.

Vállalatunk 2006-ban MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt.-ként kezdte meg önálló működését, miután kivált a Magyar Államvasutak Zrt. szervezetéből. A 2008-as privatizációt követően – miután a Rail Cargo Austria, az ÖBB árufuvarozási leányvállalata, megvásárolta a részvények 99,9%-át – társaságunk új néven, Rail Cargo Hungaria Zrt.-ként folytatta tevékenységét, és fejlődésének új korszakába lépett.

Társaságunk évente több mint 135.000 vonatot és közel 32 millió tonna árut közlekedtet, amelyből mintegy 10 millió tonna fuvarozását 25 mozdonyból álló saját flottájával teljesíti. Országos lefedettségünknek köszönhetően vállalatunk Magyarország egész területén folyamatosan ügyfelei rendelkezésére áll, legyen szó akár egyes kocsikról, akár irányvonatokról.

 

Rail Cargo Group: az Ön partnere Európában

A Rail Cargo Austria 2014-ben létrehozta új ernyőmárkáját, a Rail Cargo Groupot.

A Rail Cargo Group 2,1 milliárd eurós forgalmával és több mint 8200 munkatársával az európai vasúti árufuvarozás egyik vezető logisztikai és szállítási specialistája. Évente több mint 109 millió tonna árut fuvarozunk, és egyedi igényekre szabott vasútlogisztikai szolgáltatásokat kínálunk az Északi-tenger, a Fekete-tenger és a Földközi-tenger között.
Közép-, Dél- és Kelet-Európa 18 országában jelenlévő vállalatainkkal, illetve kiváló partnerhálózatunkkal gondoskodunk a környezetbarát vasúton történő biztonságos és megbízható fuvarozásról, így nyújtva ügyfeleinknek pontos logisztikai szolgáltatásokat. Ügyfeleink folyamatosan, az év minden napján profitálnak stabil európai üzleti hálózatunkból, illetve a legfontosabb kikötőkhöz és terminálokhoz vezető vasúti összeköttetéseinkből. 

Vezérelveink:

  • A Rail Cargo Group tagjaként munkatársainkat a szakértelem és az egyedi igényeknek megfelelő vasútlogisztikai megoldások iránti elkötelezettség jellemzi.
  • Kollégáink szaktudásuk, valamint az erőforrások célzott felhasználása révén összekötik egész Európát.
  • A felelősségteljes vállalati tevékenységet a hosszú távú, a környezettel és a társadalommal összhangban álló gazdasági sikerek fontos alapelvének tartjuk.
  • Minden új kihívásra találunk ágazatspecifikus megoldást, kiemelten fontosnak tartjuk az innovációt és az ügyfelekkel való partnerséget.
  • Meggyőződésünk, hogy az ügyfél-elégedettség alapja a minőség, a megbízhatóság és a biztonság. Erősségünk a tapasztalatban rejlik, hiszen a jövő a múlt eredményeire épül.
  • A vasúti árufuvarozás területén kompetens partnerként nagy hangsúlyt helyezünk a gazdasági, környezettudatos és szociális tevékenységekre. Minden egyes vasúton fuvarozott tonnával a környezetet védjük, hiszen a vasúti árufuvarozás a közúti áruszállításhoz viszonyítva 18-szor kevesebb szén-dioxidot termel. Aki a vasutat választja, hozzájárul környezetünk megóvásához, döntésével a legtisztább szállítási mód mellett teszi le voksát.


Rail_Cargo_Group_.pdf

Rail Cargo Group magyarországi leányvállalatai_HU

Rail Cargo Group: Your Partner in Europe_Hungary

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.