• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Forum Train Europe elnökségi ülés az RCH székházában

.

A Forum Train Europe (FTE) április 18-án a Rail Cargo Hungaria Zrt. székházában tartotta meg soron következő elnökségi ülését, amelynek házigazdája Czupponné Bratl Mária alelnök volt. Évente két elnökségi ülést tart a szervezet, amelynek magyar tagjai a MÁV-Start, az RCH, a CER Hungary, a GySEV és a GySEV Cargo, valamint a Train Hungary. A berni (Svájc) székhelyű, vasútvállalatokat tömörítő európai szervezetnek a Rail Cargo Hungaria tradicionális tagja.

Az FTE jelentősége abban áll, hogy koordinációs platformként funkcionál a vasúttársaságok számára, a nemzetközi üzemeltetési tervek és menetrendek harmonizálása érdekében. Ugyanakkor elsődleges feladatának tekinti a határokon átívelő vasúti személy- és áruforgalom támogatását. Minden tagjának piacorientált szolgáltatásokat nyújt a meglévő és új európai forgalmak tervezésére.

A 140 éves múltra visszatekintő FTE tagjainak száma folyamatosan nő. Az idei első elnökségi ülésen a résztvevők előkészítették a májusban esedékes közgyűlés részleteit. A jelenlegi elnök, Hans-Jürgen Spillmann közelgő nyugdíjazása kapcsán meghallgatták az új elnökjelölt, Stephan Andreas Pfuhl személyes bemutatkozását. A 45 éves szakember a németországi Bayreuth Egyetemen szerzett diplomát üzleti adminisztráció területen, pénzügyi és marketing szakiránnyal, majd az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait. Az elnökjelölt korábban a Deutsche Bahnnál töltött be különböző vezető pozíciókat, jelenleg a svájci vasúttársaságnál (SBB AG) a távolsági személyszállítási egység vezetői tisztségét tölti be.

A személyszállítási és árufuvarozási munkacsoportok vezetői beszámoltak a munkacsoportok és azok delegáltjainak második féléves munkájáról. Emellett pedig kiemelt téma volt a pályahálózat működtető és kapacitás elosztó szervezeteket tömörítő RNE-vel (Rail Net Europe) való kapcsolat és vezetői találkozó előkészítése. Az RNE egy, az FTE-vel párhuzamosan működő szervezet, ezért e kettő szakmai együttműködése kiemelt jelentőségű.

Az új elnökjelölt bemutatkozására is különleges alkalmat kínált a találkozó, amelyet a résztvevők sikeresnek értékeltek.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.