• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Új Selyemút konferencia: a kínai–nyugat-európai forgalmak élénkítése kiemelt cél

.

A Kazah Vasutak (Kazakhstan Temir Zholy, KTZ) szeptemberben, Almatiban tartotta meg második alkalommal Új Selyemút elnevezésű konferenciáját, amelyen a Rail Cargo Hungaria Zrt., illetve a magyar vasúti szektor képviseletében Salamon Béla üzemeltetési igazgató és Sebők Miklós külképviselő voltak jelen.
A szakmai esemény célja az volt, hogy a kazah vasúttársaság kezdeményezésére a résztvevő árufuvarozók, szállítmányozók és logisztikai társaságok közösen tekintsék át a kínai ipari termelés észak-nyugatra történő áthelyeződéséből és az új szállítási útvonal - a Selyemút vonalán Kína legnyugatibb tartománya és Almati közötti összeköttetés - kialakulásából adódó fuvarozási lehetőségeket.

A konferencia a Tranzit Kazahstan 2012 nevet viselő nemzetközi kiállítással kezdődött, ahol az RCH képviselői az orosz vasút (RZD) illetékes vezetőivel egyeztettek a közös feladatokról, illetve szót ejtettek az együttműködés fokozásának újabb lehetőségeiről. A konferencia második napján Salamon Béla előadásában ismertette a társaság működését és hangsúlyozta azokat a képességeket - szállítási kapacitások és logisztikai háttér - amelyek az RCH-t alkalmassá teszik az új forgalmakban történő közreműködésre.
A program zárásaként a résztvevők ellátogattak a kínai határ mellé, ahol megtekintették az oda csatlakozó, jelenleg még épülő Horgas határállomást, annak logisztikai- és átrakó terminálját. Napirendre került egy másik kazah nagyberuházás is, az éppen épülő Nemzetközi Határmenti Együttműködési Központ, amelyet a már meglévő közúti és a jelenleg még kialakítás alatt lévő vasúti átkelő között hoznak létre. Mindkét beruházás azt mutatja, hogy a térségben jelentős áruforgalom generálódása várható, amelyre az RCH is kiemelt figyelmet fordít, hiszen a potenciális, új üzleti lehetőségek időben történő felismerése és kiaknázása a vállalat számára meghatározó.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.