• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Kijelölték Arnold Schiefer utódját

.

Az ÖBB és a DB Schenker Rail GmbH volt menedzsere, Reinhard Bamberger az ÖBB árufuvarozási üzletágának, a Rail Cargo Austriának harmadik Igazgatósági tagja.

Immár bizonyos, hogy Arnold Schiefer, az Alpine cég vezérigazgatója számára bezárult a visszatérést lehetővé tévő ajtó az ÖBB-nél, mert a Rail Cargo Austria Felügyelőbizottságának elnöksége június 21-én javasolta Reinhard Bamberger felvételét az Igazgatóság harmadik székébe. Ezt az RCA Felügyelőbizottságának július 11-i végső döntése erősítette meg.

Az 1963-ban, St. Johann im Pongauban született Bamberger tapasztalt vasúti és logisztikai szakember. Az érettségi letétele után 1981-ben lépett be az Osztrák Szövetségi Vasutakhoz és 2000 elején lett a Rail Cargo Austria üzletvezetésének tagja. Ott az üzemeltetésért volt felelős, több mint 1000 munkavállaló tartozott az irányítása alatt álló szervezeti egységbe, és emellett a vegyipari termékcsoport vezetője is volt.

2005-ben, 24 ÖBB-nél eltöltött év után Bamberger a holding kötelékéből kilépve a német Post World Net DHL – Raileurope vállalathoz csatlakozott. 2007-ben a Railion Deutschlandnál (amely 2009 óta DB Schenker Rail GmbH-ként működik) a közép- és délkelet-európai régióért felelt. 2010-ben átvette a bécsi kirendeltség vezetését, amelyből 2012 végén vált ki.

Az RCA Igazgatóságának harmadik tagjaként Bambergerhez a közvetlen ügyfélkapcsolatok és a szállítmányozási leányvállalatok tartoznak.

 

pdfSajtóközlemény

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.