• 1116 017-3 kicsi good
  • DSCN8394 kicsi good
  •  MG 3153 kicsi

Virtuális aranyérem az RCH-nak

.

A www.regionalbahn.hu vasútszakmai oldal egy alapos és részletes összehasonlító elemzést tett közzé a napokban a vasútbiztonságról, illetve a mozdonyvezetők foglalkoztatásának körülményeivel, munkaidejével kapcsolatban. A cikk apropója a tragikus kimenetelű, július 25-i spanyol (Santiago de Compostela közelében történt) vasúti baleset volt, amelynek kapcsán a hazai és külföldi sajtó is érdeklődni kezdett: vajon hasonló baleset Magyarországon is megtörténhet?
taurusA Regionalbahn cikkéhez nyilatkozatával a Rail Cargo Hungaria Zrt. is hozzájárult. A kérdésekre a Vasútbiztonság és védelem, a Vontatás és a Humánerőforrás szervezetek közösen adták meg válaszaikat, amelyek a Marketing és kommunikáció koordinálásával jutottak el az újságírókhoz. Mint kiderült, a Rail Cargo Hungaria ezzel a tájékoztatással dobogós helyen végzett a vasutak között, hiszen a Regionalbahn oldalán így fogalmaz: „A képzeletbeli aranyérem talán az RCH-t illeti meg leginkább."
A portál nagyra értékelte a részletes válaszokat és a vállalat azon intézkedéseit, eszközeit, amelyek a mozdonyvezetők munkáját megkönnyítik – ezek között a krízisintervenciós képzést is.
A Rail Cargo Hungaria büszke erre a virtuális aranyéremre, ugyanakkor az elismerés mellett az elemzés végkövetkeztetését is megnyugtatónak tartja: alapvetően biztonságos üzem a vasút, még ha bonyolult is a szabályozás rendszere.
Ez megerősíti azt a közismert és több kutatás által alátámasztott tényt, hogy aki vasútra ül, az már csak repülőn lenne nagyobb biztonságban. Az Allianz pro Schiene összehasonlító elemzése például a 2005 és 2010 közti adatokból vont átlagot, és Magyarország vonatkozásában megállapította: 1 milliárd személykm-re közúton 9,94 haláleset jut, míg ez a szám a vasút esetében mindössze 0,7.

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.