Versenyképesebbé válik a Rail Cargo Hungaria Zrt. a keleti irányú forgalmakban

Jelentős sikert ért el a Rail Cargo Hungaria a keleti irányú árufuvarozás feltételeinek javításában. Ehhez hozzájárult a Vasutak Együttműködési Szervezetével, az OSZZSD-vel való együttműködés javítása. Az OSZZSD Főbizottsága pozitívan bírálta el a Rail Cargo Hungaria csatlakozási kérelmét a „Teherkocsik nemzetközi forgalomban történő használatának szabályairól" (PGV) kötött megállapodáshoz. A döntés előnyeit a társaság július elsejétől kezdve élvezheti. A megállapodás jelentőségét növeli, hogy a piacvezető magyar vasúti árufuvarozó vállalat keleti irányú, azaz széles nyomtávú kocsikkal bonyolított forgalma dinamikus növekedésnek indult az idei év első két hónapjában. A Záhonynál Magyarországra belépő áruk mennyisége tonnában kifejezve mintegy 50 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának teljesítményét.

A társaság számára a megállapodáshoz történő csatlakozás lehetővé teszi, hogy valamennyi potenciálisan fontos széleskocsi fuvarozóval és üzembentartóval normatív alapon szerződéses viszonyba kerüljön. Ez stabil és kiszámítható műszaki-üzemeltetési és kereskedelmi keretfeltételeket teremt a széleskocsik használatához.

A csatlakozás javítja vállalatunk versenyképességét, mivel a közvetlenné váló kapcsolat lehetővé teszi a közvetítőknek korábban fizetett szolgáltatási költségek megtakarítását, felgyorsítja az ügymenetet, illetve biztosítja a pénzügyi elszámolási folyamat teljes kontrollját. A folyamatok egyszerűsítésével csökken a fuvarozási idő is.

A csatlakozás hatékonyabb érdekérvényesítést tesz lehetővé a Rail Cargo Hungaria számára a PGV-ben és az OSZZSD más munkaszerveiben is. Közvetlen tárgyalási pozícióból könnyebben el tudja ugyanis érni a kocsijavítási árak és a kártérítési díjak csökkentését és rugalmasabban fér hozzá a számára szükséges mennyiségű és típusú vasúti kocsikhoz.