Vasutasok és erdészek fogtak össze a természet megóvásáért

Sajtóközlemény

Veszprém, 2017. június 17. – Közös önkéntes hulladékgyűjtési akciót szervezett Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. és partnere, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., immár negyedik alkalommal. A két társaság vezetői és munkatársai ezúttal az erdőgazdaság által kezelt bakonyi fás területeket tisztították meg az eldobált szeméttől, és az engedély nélkül lerakott hulladéktól. A program keretében a vasutasok és az erdészet munkatársai együtt dolgoztak a kijelölt területen.

Az eseményen részt vett Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára, aki dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának elnöke, CEO, Schumacher István, a VERGA Zrt. vezérigazgatója és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója társaságában aktívan kivette részét a természetvédelmi akcióból.

A hulladékgyűjtés során a vasútvállalat és az erdészetek vezetői arra is felhívták a figyelmet, hogy Pápa repülőtéri kifutópályájának bővítési szempontjait messzemenően figyelembe véve is lehetséges megoldást találni a kitermelt fa gazdaságos vasúti fuvarozásának fenntartására. A szakemberek javaslatokat dolgoznak ki arra, hogyan lehet biztosítani az évi 800 millió forint értéket előállító, 110 embernek munkát adó fűrészüzem jövőjét úgy, hogy egyúttal a bakonyi erdők környezeti értékei se kerüljenek veszélybe.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. – amely évente több százezer tonnás teljesítménnyel a fafuvarozás piacának vezető szolgáltatója – alapértékei között kiemelten szerepel a környezettudatos gondolkodás, a környezetterhelés csökkentése, a környezetszennyezés megelőzése és az élővilág védelme. A közös esemény megszervezése kötetlen formában segíti elő a résztvevő vállalatok további együttműködését is.

További információk:

Rail Cargo Hungaria Zrt.